The Hague Rainbow Festival


VRIJDAG 8 JUNI

The Hague Rainbow Festival begint officieel op zaterdag 9 juni.
Voor de mensen die niet kunnen wachten zal de Grote Markt op vrijdag 8 juni al een beetje ROZE kleuren! De populaire 80’s 90’s party van de Boterwaag zal zich namelijk naar het buiten podium op de Grote Markt verplaatsen.

Datum: vrijdag 8 juni
Tijd: 20:00u – 23:00u
Locatie: Podium Grote Markt, Den Haag

Vanaf 23:00u zal er een pre-party worden gehouden in café de Rootz. Onze drags zullen voor een feestelijke start zorgen, waarna we nog doorgaan tot in de late uurtjes!
De perfecte start van je weekend en natuurlijk The Hague Rainbow Festival 2018.

Datum: vrijdag 8 juni
Tijd: 23:00u – 24:00u
Locatie: Café Rootz Grote Marktstraat, Den Haag

ZATERDAG 9 JUNI

De officiële start van The Hague Rainbow festival 2018!
Op zaterdag 9 juni starten we met de Pride Walk en zijn er 2 podia, namelijk op de Grote Markt en op het terrein bij de Grote Kerk!

The Hague Pride Walk

Op zaterdag 9 juni zal een stoet van het Internationale Homomonument op het Malieveld (Koekamp) naar de Grote Markt lopen, om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit en homoacceptatie.
De Pride Walk The Hague is een initiatief van COC-Haaglanden. Tevens bedoelt om de lesbische, homoseksuele, bisekseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap in de stad zichtbaarder te maken.
De aanvang is om 13.00 uur bij het Internationale Homomonument op het Malieveld (Koekamp) waar verschillende sprekers iets zullen zeggen over diversiteit. Om 14.00 uur wordt het startsein gegeven voor de echte Pride Walk.

Datum: zaterdag 9 juni
Tijd: 13:00u – 16:00u
Locatie: Start Koekamp – einde Grote Markt, Den Haag

Podium Grote Markt

De mainstage van The Hague Rainbow Festival 2018. Met optredens van bekende artiesten en DJ’s. De presentatie is dit jaar opnieuw in handen van Antje Monteiro. De officiële opening zal om 17:00u plaatsvinden. De programmering van dit podium wordt snel bekend gemaakt!

Datum: zaterdag 9 juni
Tijd: 16:00u – 23:00u
Locatie: Podium Grote Markt, Den Haag

Podium Grote Kerk

Heb jij geen zin om naar optredens te gaan kijken en wil jij gewoon los gaan op de lekkerste urban-dance tracks? Dan is dit jouw podium! De programmering van dit podium wordt snel bekend gemaakt!

Datum: zaterdag 9 juni
Tijd: 18:00u – 23:00u
Locatie: Podium Grote Kerk, Den Haag

ZONDAG 10 JUNI

Op 10 juni 2018 is de eerste editie van The Hague Canal Pride als onderdeel van The Hague Rainbow Festival!
Een botenparade door de Haagse grachten om de zichtbaarheid van de LHBTI-gemeenschap en iedereen die zich daarmee verwant voelt te vergroten, te benadrukken en bovenal te vieren!
The Hague Canal Pride zal om 13:00u starten bij het homomonument en vervolgens door Den Haag varen!
Onder de meevarende boten bevinden zich zowel (non)-profit organisaties binnen de LHBTI-gemeenschap als organisaties die laten zien zich in te zetten voor de homo-emancipatie binnen Den Haag.

Datum: zondag 10 juni
Tijd: 13:00u – 16:00u
Locatie: Start Koekamp, Den Haag

Na de Canal Pride sluiten we The Hague Rainbow Festival 2018 af op het podium op de Grote Markt! Met opnieuw DJ’s en een spectaculaire act om het festival af te sluiten! De programmering van dit podium wordt snel bekend gemaakt!

Datum: zondag 10 juni
Tijd: 16:00u – 22:00u
Locatie: Podium Grote Markt, Den Haag