Verkiezingsstunt D66 over de rug van de Haagse LHBTI-gemeenschap!


De organisatie van The Hague Rainbow Festival heeft besloten de eerste Haagse Canal Pride te cancellen. Deze Canal Pride was een initiatief van Imro Blom en Kim Waanders (D66) en is in december 2017 unaniem door alle partijen binnen Den Haag aangenomen als een initiatief aan welke financiële steun geleverd zal worden. Deze steun is tot op de dag van vandaag nooit gerealiseerd en alles wijst nu op een verkiezingsstunt!

De organisatie van het festival, Ben Manuputty en Sebastiaan de Graaf, is erg teleurgesteld in de Haagse politiek en voelt zich verraden.
“ Wij hebben het initiatief van D66 opgepakt en onderdeel gemaakt van ons bestaande festival. Al die maanden hard eraan gewerkt en als het puntje bij paaltje is laat de politiek het afweten, de beloofde steun is nooit gekomen. Naast de uren die er al in hebben gezeten zijn er natuurlijk ook kosten gemaakt. “ De organisatie laat weten met een claim te komen voor de reeds gemaakte kosten en verloren tijd&energie. Wel bedanken zij kersvers raadslid Ralf Sluijs van Groep de Mos voor zijn steun en de poging om de Canal Pride te redden. De reddingspoging wordt erg gewaardeerd, maar is helaas te laat om het evenement dit jaar nog plaats te laten vinden.

Het bestaande The Hague Rainbow Festival zal natuurlijk wel gewoon door gaan op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni. Met op vrijdag 8 juni het populaire 80’s 90’s feestje van de Boterwaag dat zich naar het hoofdpodium verplaatst buiten op de Grote Markt.

Zaterdag 9 juni organiseert COC Haaglanden een Pride Walk, welke om 14:00 zal starten bij het Homomonument aan de Koekamp bij het Centraal Station en zich zal verplaatsen richting het festival gebied op de Grote Markt. Het festival daar is gratis en vrij toegankelijk.

Om 17:00u zal de officiële opening van The Hague Rainbow Festival plaatsvinden met een optreden van musical ster Antje Monteiro, die voor de derde jaar op rij ook het festivalprogramma zal presenteren. Daarnaast zijn er optredens van OG3NE, JORDAN ROY & ROX.

Tussendoor zullen dj LEON, het Haagse dj-duo KLITTEBAND en de Amsterdamse DIVA MAYDAY plaats nemen achter de draaitafel en de Grote Markt op z’n kop te zetten!

Aanvullend worden er ook afterparties gegeven in de Rootz (vrijdag 8 juni) en in het PAARD (zaterdag 9 juni). Meer informatie over het totale programma en tickets voor de afterparties zijn te vinden op www.thrf.nl.

Stichting Manjefiek zal deze week contact opnemen met alle betrokkenen en sponsoren n.a.v. het cancellen van de Canal Pride. De stichting is nog op zoek naar bedrijven en instanties die willen sponsoren om het ontstaande gat in de begroting te dichten.
Sponsoren kunnen zich aanmelden via info@stichtingmanjefiek.nl.